תמיד חלמת על האופנוע הראשון שלך? לא תמיד חייבים לקנות חדש! יש גם מגוון אופנועים יד 2 שיכולים להתאים לך וכך תחסוך אולי את ירידת הערך הראשונית של האופנוע.
שלב ראשון- חיפושים
כשהחלטנו שאנחנו הולכים על אופנוע יד שניה, מתחילים עם החיפושים, אנחנו נמליץ על חיפושים כמו אתר יד 2 וקבוצות בפייסבוק למיניהם. אחרי שמצאנו את “המיועד” לא תמיד צריכה להיות ההרגשה שרכשנו “חתול בשק” עקב זה שהוא לא מוצר חדש, תמיד ניקח לבדיקה או שנקבל אחריות מבית העסק שאנחנו רוכשים דרכו, אך לפני שרצים לבזבז כסף על בדיקה יקרה אפשר לבצע בעצמנו מספר בדיקות.
שלב שני- בדיקת ההיסטוריה
“אל תסתכל בקנקן אלה במה שיש בו”, ראשית נתחיל תמיד בלבקש את היסטוריית הטיפולים של האופנוע ואת כל מה שבעלי האופנוע יכול לתת לנו שיהיה לנו איזה שהיא איך האופנוע טופל ואם הזניחו אותו, במידה והיסטוריה בסדר ולא נראה שהאופנוע עבר טראומות קשות נוכל לעבור לשלב הבא.
שלב שלישי- בחינה ויזואלית
“לא כל הנוצץ זהב תמיד”, ההתרשמות החיצונית מאופנוע יד 2 מאוד חשובה, כך נוכל לראות אם האופנוע עבר דברים שלא כתובים בהיסטוריה, כמו בני אדם גם לאופנועים נשארים צלקות מטראומות, יכולים להישאר כל מיני שפשופים בנקודות שבולטות ממרכז האופנוע, כמו כידון, מראות, ידיות בלם ומצמד, רגליות רוכב, רגליות בלם והילוכים וכו’), כמו כן נתיישב על האופנוע וננסה לראות אם הכידון ישר.
שלב רביעי- בדיקת רעשים
כללים אחרי שעברנו את הבחינה הוויזואלית, נתניע את המנוע, אם בזמן ההתנעה יהיו בעיות או שתשמע התנעה “עייפה” מאוד יכול להיות שיש איזושהי בעיה במערכת החשמל( מצבר, סלילי טעינה, וסת טעינה וכו’). אחרי שהמנוע כבר עובד ננסה לשמוע אם הוא שומר על סל”ד סרק יציב ואם אין רעשים יוצאי דופן שאנחנו שמים לב אליהם.
שלב חמישי- ההחלטה אם ממשיכים בחיפושים או ששווה לשלוח לבדיקה יסודית
אחרי שעברנו את כל השלבים האלה והכל יצא לשביעות רצוננו, נוכל להחליט אם נכון לשלוח את האופנוע לבדיקה יסודית יותר במוסך, או שחבל על הכסף שלנו ונחזור חזרה לחיפושים. לא קונים אופנוע יד 2 מחיפזון, זה עלול לעלות לנו ביוקר ולקלקל לנו את כל חוויה, בהצלחה!